Groene Sponsorloop genomineerd voor Sportiefste schoolinitiatief 2016

 

Genomineerd voor sportiefste schoolinitiatief 2016, wat een compliment! Het is toen gelukt om er een levendige activiteit van te maken waarbij niet alleen gelopen werd, maar tevens opdrachten uitgevoerd dienden te worden. Geweldig hoe iedereen meedeed en enthousiast werd, van kleuters tot klas 6, vele ouders en zelfs een aantal juffen en meesters.

 

Ter herinnering:
Kinderen liepen 30 tot 45 (hogere klassen) minuten een grote ronde om de school waarin verschillende (bewegings)opdrachten waren verwerkt. Pas nadat je een opdracht had uitgevoerd mocht je verder lopen. Bij elke uitgevoerde opdracht kreeg je een stempel. De opdrachten varieerden van ‘spuit met een drinkfles gevuld met water een balletje 5 meter over de grond’ tot ‘vul een emmer, opgehangen aan elastiek, met zand totdat deze emmer de grond raakt’. Van tevoren hadden alle kinderen sponsoren gezocht voor een vast bedrag bij deelname of een bedrag per uitgevoerde opdracht. Het enorme enthousiasme van de kinderen, zowel bij sponsoren regelen als bij het uitvoeren van de opdrachten, leverde een overweldigende opbrengst op van bijna €10.000,-!

 

Waarom is dit een sportief initiatief?
* alle kinderen (van kleuters tot klas 6) deden mee.
* door de opdrachten was er steeds een rustmoment waardoor het langer vol te houden was. De loop kende hierdoor vrijwel geen uitvallers.
* de opdrachten waren afwisselend om te doen en niet altijd makkelijk.
* alle kinderen van klas 3 tot en met 6 hebben ook geholpen bij de loop van de lagere klassen, door bij een stempelplaats of opdracht te staan. Ze hebben dus niet alleen zelf gelopen maar ook andere kinderen begeleid om zo veel mogelijk opdrachten uit te voeren.
* het was een totale schoolactiviteit waarover nog lang is nagepraat.

Er zijn in totaal drie activiteiten genomineerd en de activiteit met de meeste stemmen wint. 

Selecteer onze sponsorloop op http://sportgalazwolle.nl/stemmen en vul onderaan de pagina uw naam en e-mailadres in om uw stem uit te brengen. U kunt ook het bericht op onze facebookpagina delen in uw kennissenkring.

De uiteindelijke winnaar van de prijs “sportiefste schoolinitiatief 2016′ wordt bekend gemaakt tijdens het Zwolse Sportgala op 4 februari. Via hun website kunt u nog gratis publiekskaarten aanvragen om erbij te zijn.

Terug naar nieuws